Hozzávalók:
- 55 dkg málna
- sárgabarack
- 35 dkg cukor
- 1 cs Dr. Oetker Dzsemfix sárgabarackhoz
Elkészítés:
A málnát
lassú présen áteresztem, így a magja nem kerül a lekvárba.
Annyi
sárgabarackra lesz szükségem, hogy a kész pép súlya 1250 g legyen. A
sárgabarackot is a lassú préssel „passzírozom” át.
Összekeverem
a két gyümölcspépet, lábasba teszem.
A cukorhoz
keverem a dzsemfixet és beleöntöm a pépbe. Elkeverem, tűzre teszem és forralom.
Forrástól számítva magas fokozaton 3 percig forralom, majd tisztára mosott
üvegekbe teszem a kész lekvárt. Azonnal zárom és fejre állítom az üvegeket. Így
hagyom 10 percig, majd visszaforgatom.
Címkézem és
készen is van a finom málnás kajszi lekvárunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése