2019. július 12., péntek

Málnás kajszi lekvár



Hozzávalók:
  • 55 dkg málna
  • sárgabarack
  • 35 dkg cukor
  • 1 cs Dr. Oetker Dzsemfix sárgabarackhoz

Elkészítés:
A málnát lassú présen áteresztem, így a magja nem kerül a lekvárba.
Annyi sárgabarackra lesz szükségem, hogy a kész pép súlya 1250 g legyen. A sárgabarackot is a lassú préssel „passzírozom” át.
Összekeverem a két gyümölcspépet, lábasba teszem.



A cukorhoz keverem a dzsemfixet és beleöntöm a pépbe. Elkeverem, tűzre teszem és forralom. Forrástól számítva magas fokozaton 3 percig forralom, majd tisztára mosott üvegekbe teszem a kész lekvárt. Azonnal zárom és fejre állítom az üvegeket. Így hagyom 10 percig, majd visszaforgatom.
Címkézem és készen is van a finom málnás kajszi lekvárunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése