2019. július 23., kedd

Őszibarack befőtt




Hozzávalók:
  • őszibarack
  • cukor
  • víz
  • fűszerek ízlés szerint lehetnek, fahéj, szegfűszeg (én nem teszek hozzá semmi fűszert)

Elkészítés:
A jó félérett barackokat meghámozzuk, kimagozzuk. Itt megoszlanak a vélemények, mert van, aki héjastól teszi el. Nekünk nem ízlett úgy, inkább hámozom továbbra is.

Lehet félben hagyni, de akár negyedelni is. Nálam általában vegyes, mert a kisebbeket felezve, a nagyobbakat negyedelve szoktam előkészíteni.

Tisztára mosott üvegekbe rakom a barackot. Lehetőleg ne nagyon nyomkodjuk, inkább csak a tenyerünkkel ütögessük az üvegek alját a tömörödés segítésére.
Üvegenként (7,2 dl) 2-4 kanál cukrot teszünk.  Feltöltjük vízzel, zárjuk az üvegeket.

Befőzőautomatában 80 fokon 30 percig dunsztoljuk. Mikor a gép kikapcsolt, azonnal kiszedjük a befőtteket, hogy ne tudjanak megpuhulni.


2 üveghez adtam egy kis sárgadinnyét is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése