Hozzávalók:
- őszibarack
- cukor
- víz
- fűszerek ízlés szerint lehetnek, fahéj, szegfűszeg (én nem teszek hozzá semmi fűszert)
Elkészítés:
A jó
félérett barackokat meghámozzuk, kimagozzuk. Itt megoszlanak a vélemények, mert
van, aki héjastól teszi el. Nekünk nem ízlett úgy, inkább hámozom továbbra is.
Lehet
félben hagyni, de akár negyedelni is. Nálam általában vegyes, mert a kisebbeket
felezve, a nagyobbakat negyedelve szoktam előkészíteni.
Tisztára
mosott üvegekbe rakom a barackot. Lehetőleg ne nagyon nyomkodjuk, inkább csak a
tenyerünkkel ütögessük az üvegek alját a tömörödés segítésére.
Üvegenként
(7,2 dl) 2-4 kanál cukrot teszünk.
Feltöltjük vízzel, zárjuk az üvegeket.
Befőzőautomatában
80 fokon 30 percig dunsztoljuk. Mikor a gép kikapcsolt, azonnal kiszedjük a
befőtteket, hogy ne tudjanak megpuhulni.
2 üveghez adtam egy kis sárgadinnyét is. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése