Hozzávalók:
- sárgarépa
- szeletelő. lehet gép vagy akár kézi is
- aszalógép vagy akár sütő
- késes aprító
- kávédaráló
- szita
- 2 db kis fűszeres üveg
Elkészítés:
A
sárgarépát megmossuk, vékonyra leszeljük.
Az
aszalógép tálcáira vékonyan elterítjük a szeleteket.
55 fokon 10 órát aszaljuk a répát.
Ezután
késes aprítóban, amennyire lehet, aprítjuk, de vigyázzunk, nehogy leégessük a
motorját, csak szakaszosan szabad üzemeltetni.
Ezután
kávédarálóban finomra daráljuk.
Átszitáljuk.
Mindegyiket kis üvegbe rakjuk. A finomabb, a por állagút használhatjuk
süteménybe, levesekbe, krémekbe, krémlevesekbe, smoothie-ba, de akár megbolondíthatjuk
vele a kefirt, joghurtot is.
Egy vad ötlet pl. hogy fagylaltba teszünk pár
csipetnyi port.
Én pl. nemi
is olyan régen ettem édesburgonya fagylaltot. Ha abból lehet készíteni, akkor
répát is lophatunk a fagyiba, ha másért nem a színezésért.
A durvábban maradt részt pedig hozzáteszem majd a házi ételízesítőhöz.
A durvábban maradt részt pedig hozzáteszem majd a házi ételízesítőhöz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése