2019. július 23., kedd

Sárgarépa por




Hozzávalók:
  • sárgarépa
  • szeletelő. lehet gép vagy akár kézi is
  • aszalógép vagy akár sütő
  • késes aprító
  • kávédaráló
  • szita
  • 2 db kis fűszeres üveg

Elkészítés:
A sárgarépát megmossuk, vékonyra leszeljük.
Az aszalógép tálcáira vékonyan elterítjük a szeleteket.



55 fokon 10 órát aszaljuk a répát.

Ezután késes aprítóban, amennyire lehet, aprítjuk, de vigyázzunk, nehogy leégessük a motorját, csak szakaszosan szabad üzemeltetni.

Ezután kávédarálóban finomra daráljuk.

Átszitáljuk. Mindegyiket kis üvegbe rakjuk. A finomabb, a por állagút használhatjuk süteménybe, levesekbe, krémekbe, krémlevesekbe, smoothie-ba, de akár megbolondíthatjuk vele a kefirt, joghurtot is. 

Egy vad ötlet pl. hogy fagylaltba teszünk pár csipetnyi port.

Én pl. nemi is olyan régen ettem édesburgonya fagylaltot. Ha abból lehet készíteni, akkor répát is lophatunk a fagyiba, ha másért nem a színezésért.

A durvábban maradt részt pedig hozzáteszem majd a házi ételízesítőhöz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése