2019. július 18., csütörtök

Őszibarackos kajszi dzsem


Potyog már az őszibarack, ami kicsit hibás. Így ma felhasználtam őket egy finom dzsemhez.

Hozzávalók:

  • 600 g kajszi pép
  • 200 g tisztított darabolt őszibarack
  • 200 ml tartósítószer mentes multi vitaminos gyümölcslé (100%-os!)
  • 10 g citromsav
  • 1 cs Dr. Oetker 3:1 dzsemfix
  • 350 g cukor
Elkészítés:
A sárgabarack pépet a lassú préssel nyertem ki. 
Az őszibarackokat megpucoltam, kivágtam a hibás részeket és kis darabokra vagdostam.

A pépet és a darabolt őszibarackot lábasba tettem.

A kimért cukorhoz kevertem a citromsavat és a dzsemfixet. Hozzáadtam a gyümölcspéphez.


Feltettem a tűzhelyre. Forrástól számítva 3 percig főztem magas fokozaton.
A keletkező habot leszedtem, majd a kész dzsemet üvegekbe töltöttem.

Minden üveget azonnal zárunk és fejre állítjuk.

Mikor kész vagyunk, akkor elkezdjük forgatni az üvegeket. Többször úgy 3-5 percenként forgatjuk.

Ez azért kell, hogy az őszibarack ne üljön fel a dzsem tetejére, hanem minél jobban elosztódjon az üvegben.

Mikor már kezd hűlni, zselésedni és megállnak a darabok is, akkor talpra állíthatjuk és hagyjuk teljesen kihűlni a dzsemet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése