Potyog már
az őszibarack, ami kicsit hibás. Így ma felhasználtam őket egy finom dzsemhez.
Hozzávalók:
- 600 g kajszi pép
- 200 g tisztított darabolt őszibarack
- 200 ml tartósítószer mentes multi vitaminos gyümölcslé (100%-os!)
- 10 g citromsav
- 1 cs Dr. Oetker 3:1 dzsemfix
- 350 g cukor
Elkészítés:
A
sárgabarack pépet a lassú préssel nyertem ki.
Az őszibarackokat megpucoltam, kivágtam a hibás részeket és kis darabokra vagdostam.
Az őszibarackokat megpucoltam, kivágtam a hibás részeket és kis darabokra vagdostam.
A pépet és
a darabolt őszibarackot lábasba tettem.
Feltettem a
tűzhelyre. Forrástól számítva 3 percig főztem magas fokozaton.
A keletkező
habot leszedtem, majd a kész dzsemet üvegekbe töltöttem.
Minden
üveget azonnal zárunk és fejre állítjuk.
Mikor kész
vagyunk, akkor elkezdjük forgatni az üvegeket. Többször úgy 3-5 percenként
forgatjuk.
Ez azért
kell, hogy az őszibarack ne üljön fel a dzsem tetejére, hanem minél jobban
elosztódjon az üvegben.
Mikor már
kezd hűlni, zselésedni és megállnak a darabok is, akkor talpra állíthatjuk és
hagyjuk teljesen kihűlni a dzsemet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése