Dzsem hozzávalók:
- 200 gr szeder
- 1000 g sárgabarack pép
- 35 dkg cukor
- 1 cs. Dr. Oetker 3:1 dzsemfix
Elkészítés:
Először
elkészítem a sárgabarack pépet, úgy, hogy a megmosott, kimagozott barackot
átengedem a lassú présen.
Lábasba
öntöm a barackpépet, belerakom a hirtelen leöblített szedret. Sokáig nem szabad
vízben lennie, mert veszíti a színét és víz ízű lesz. Én csak azt mosom le, ami
esetleg földes, vagy azt félre teszem.
A cukorhoz
keverem a dzsemfixet és hozzáadom a gyümölcshöz.
Felforralom
állandó kevergetés mellett és forrástól számítva 3 percig főzöm.
Tiszta
üvegekbe töltöm. Minden üveget azonnal zárok s fejre állítok.
Azt a
dzsemet, amiben gyümölcsdarabok vannak, és akár 10-15-ször is forgatom ide-oda,
hogy az egész gyümölcsök ne ússzanak fel a tetejére, hanem elosztódjanak
amennyire csak lehetséges.
A lekvár hozzávalói:
- 200 g szederpép
- 1000 g sárgabarackpép
- 35 dkg cukor
- 1 cs. Dr. Oetker 3:1 dzsemfix
Elkészítés:
Ennél a
változatnál a szedret is átengedem a lassú présen, nem csak a barackot. A főzés
ugyan az, mint a dzsemnél.
Lekvárnál
10 percre fejre állítom az üvegeket és miután visszaforgattam lehet címkézni és
készen is van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése