2019. július 27., szombat

Petrezselyemzöld kókuszolajban




Hozzávalók:
  • petrezselyem zöldje
  • kókuszolaj
  • kis üveg
  • aprító

Elkészítés:
A petrezselymet jól megmossuk és leszárítjuk.
Késes aprítóval aprítjuk, de akinek nincs akkor nagyon apró lyukú húsdarálón többször darálja le.


Kis üvegbe tömjük.

Mikróban olvasztunk kókusz olajat, de ne forraljuk, épp csak olvadjon meg.
Az üvegben levő petrezselyemre öntjük. 


Egy szilikon keverővel vagy műanyag kiskanállal meglazítgatjuk a petrezselymet, hogy mindenhova jusson a kókuszolajból. 

Újra visszanyomkodjuk az üvegbe. 

Addig ismételgetjük ezt a műveletet, amíg az üveg feltelik az olajjal.
Eligazgatjuk szépen simára az üvegben, és lezárjuk.

Az olaj jól lepje el a petrezselymet.

Felhasználhatjuk, leveseknél, pácolásnál, de akár kenyérre kenve is egészséges reggeli. Tudom, furcsán hangzik, de a petrezselyem tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, bátran fogyaszthatjuk zsíros kenyérnek is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése