Hozzávalók:
- petrezselyem zöldje
- kókuszolaj
- kis üveg
- aprító
Elkészítés:
A
petrezselymet jól megmossuk és leszárítjuk.
Késes aprítóval aprítjuk, de akinek nincs akkor nagyon apró lyukú húsdarálón többször darálja le.
Kis üvegbe
tömjük.
Mikróban
olvasztunk kókusz olajat, de ne forraljuk, épp csak olvadjon meg.
Az üvegben
levő petrezselyemre öntjük.
Egy szilikon keverővel vagy műanyag kiskanállal meglazítgatjuk
a petrezselymet, hogy mindenhova jusson a kókuszolajból.
Újra visszanyomkodjuk
az üvegbe.
Addig ismételgetjük ezt a műveletet, amíg az üveg feltelik az
olajjal.
Eligazgatjuk
szépen simára az üvegben, és lezárjuk.
Az olaj jól
lepje el a petrezselymet.
Felhasználhatjuk,
leveseknél, pácolásnál, de akár kenyérre kenve is egészséges reggeli. Tudom,
furcsán hangzik, de a petrezselyem tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal,
bátran fogyaszthatjuk zsíros kenyérnek is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése