A félérett,
kemény húsú dinnyét megpucoljuk, kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk.
A
dinnyehúst erősen ecetes vízben 10 percig forraljuk, majd többször váltott
hideg vízben kihűtjük.
Ugyanolyan
súlyú cukorból, mint a dinnyehúsé, egy kevés vízzel szirupot főzünk, a habját
leszedjük. Beletesszük a dinnyét és 10 percig főzzük. Félretesszük.
Másnap a
leszűrt szirupot sűrűre felforraljuk, és újból beletesszük a dinnyét, és megint
felforraljuk.
Ha a leve
ismét felhígulna, a következő nap a szirupot megint besűrítjük, majd a már
üvegbe rakott dinnyére öntjük.
Az üvegeket
lezárjuk és szárazgőzbe tesszük.
A szirupot
ízesíthetjük egy darabka vaníliával vagy citromkarikákkal is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése