2019. július 25., csütörtök

Sárgadinnye cukorban




A félérett, kemény húsú dinnyét megpucoljuk, kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk.



A dinnyehúst erősen ecetes vízben 10 percig forraljuk, majd többször váltott hideg vízben kihűtjük.



Ugyanolyan súlyú cukorból, mint a dinnyehúsé, egy kevés vízzel szirupot főzünk, a habját leszedjük. Beletesszük a dinnyét és 10 percig főzzük. Félretesszük.

Másnap a leszűrt szirupot sűrűre felforraljuk, és újból beletesszük a dinnyét, és megint felforraljuk.

Ha a leve ismét felhígulna, a következő nap a szirupot megint besűrítjük, majd a már üvegbe rakott dinnyére öntjük.

Az üvegeket lezárjuk és szárazgőzbe tesszük.

A szirupot ízesíthetjük egy darabka vaníliával vagy citromkarikákkal is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése