2019. július 8., hétfő

Zsenge sárgarépa üvegben



Felszedtem a zsenge sárgarépát, hogy eltegyem, mert így szeretjük. Na meg az egész sort lakosztálynak vélték a hangyák és beköltöztek a répa sorába.

Mivel fagyasztó kapacitásom alig van, így üvegbe kerülnek a répák.


Szétválogattam, megtisztítottam, és kisebb, nagyobb üvegekbe rakosgattam.


A nagyobbakat felszeltem karikára, úgy üvegeztem.




Egy jó adagból almával és citrommal rostos lé készült, amit frissen fogyasztunk el a kislányommal. 




A lassú présből kijövő répa szárazanyagot az aszalógépbe raktam megszáradni teljesen, ez majd jó lesz a házi ételízesítőhöz a későbbiekben.70 fokon 7,5 órát aszalódott.




Az üvegbe rakosgatott répákhoz csak só (adalékmentes) és tisztított víz került. Víztisztító kancsóm van, mindenhez ezt a vizet használom fel.



3 dl-es üvegenként 2 tk só került (10 gramm) a répára.





2 üveggel dunsztoltam ki Ellában is, a többi ment a befőzőautomatába.


Ella kézi beállításon 2 perc, és megvárom, míg a gőz magától eltávozik a kuktából, és azután nyitom csak ki és veszem ki a kész sárgarépákat.



A többi befőzőautomatában 100 fokon (Kochen) 90 percig dunsztolódik, és mikor lejár az automata, azonnal kiveszem az üvegeket.


Címkézem és mehetnek a polcra.


Egy adagot hagytam frissen leveshez, ami egy vákuum edénybe került és úgy tettem a hűtőbe.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése