Felszedtem
a zsenge sárgarépát, hogy eltegyem, mert így szeretjük. Na meg az egész sort
lakosztálynak vélték a hangyák és beköltöztek a répa sorába.
Mivel
fagyasztó kapacitásom alig van, így üvegbe kerülnek a répák.
Szétválogattam,
megtisztítottam, és kisebb, nagyobb üvegekbe rakosgattam.
A
nagyobbakat felszeltem karikára, úgy üvegeztem.
Egy jó
adagból almával és citrommal rostos lé készült, amit frissen fogyasztunk el a
kislányommal.
A lassú présből kijövő répa szárazanyagot az aszalógépbe raktam
megszáradni teljesen, ez majd jó lesz a házi ételízesítőhöz a későbbiekben. 70 fokon
7,5 órát aszalódott.
Az üvegbe
rakosgatott répákhoz csak só (adalékmentes) és tisztított víz került. Víztisztító
kancsóm van, mindenhez ezt a vizet használom fel.
3 dl-es
üvegenként 2 tk só került (10 gramm) a répára.
2 üveggel
dunsztoltam ki Ellában is, a többi ment a befőzőautomatába.
Ella kézi
beállításon 2 perc, és megvárom, míg a gőz magától eltávozik a kuktából, és
azután nyitom csak ki és veszem ki a kész sárgarépákat.
A többi
befőzőautomatában 100 fokon (Kochen) 90 percig dunsztolódik, és mikor lejár az
automata, azonnal kiveszem az üvegeket.
Címkézem és
mehetnek a polcra.
Egy adagot
hagytam frissen leveshez, ami egy vákuum edénybe került és úgy tettem a hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése