2019. augusztus 19., hétfő

Kukoricakonzerv



Hozzávalók:
  • csöves tejes kukorica
  • víz
  • cukor

Elkészítés:
A tejes kukoricát a szokásos módon megfőzzük Ella kuktában Gőz - zöldség programon. Kihűtjük, majd szépen lemorzsoljuk.
A lemorzsolt kukoricát kis üvegekbe rakjuk, jól megnyomkodjuk, hogy szorosan legyenek, kitöltsék jól az üvegeket.
A vizet, sóval, cukorral felforraljuk (2 l vízhez 3 dkg só és 6 dkg cukor).
1 cső kukorica, kb. egy 370 ml-es üveget tölt meg. A forró lével öntsük tele a megtöltött kis üvegeket. Csurig tölthetjük, a felesleg majd kiforr belőlük.
Zárjuk le jó szorosan az üvegeket.


Hagyományos dunsztolás: Egy nagy fazekat, amit a dunsztolásra használunk, béleljünk ki újságpapírral vagy tiszta konyharuhával.
Állítsuk bele az üvegeket, és töltsük fel a fazekat úgy vízzel, hogy a kis üvegeket teljesen ellepje, sőt egy kicsit magasabbon legyen a víz, mint az üvegjeink.
Tegyük fel forrni, és forrástól számítva 20 percig forraljuk. Mikor kész, óvatosan öntsünk le a forró vízből, de szükség lesz még rá, tehát egy tálba öntsünk át annyit, hogy az üvegeket ki tudjuk venni. Konyharuhával vagy edényfogó kesztyűvel dolgozzunk, nehogy elégessük a kezeinket. Fordítsuk fejre az összes üveget, vissza a fazékba. Öntsük vissza az előbb leöntött forró vizet, és így hagyjuk teljesen kihűlni a kukorica konzervet.
Miután kihűltek, kiszedjük a vízből, szárazra töröljük az üvegeket és mehetnek a helyükre.

Befőzőautomatában: 100 fokon 20 perc - a többi megegyezik az előzőekben leírtakkal. A befőzőautomatába körülbelül olyan meleg vizet tegyünk, amilyenek az üvegek.

Ella kuktában: Kézi beállítás - 2 perc a többi megegyezik az előzőekben leírtakkal.A kuktába körülbelül olyan meleg vizet tegyünk, amilyenek az üvegek. Amikor a kukta lejár, kikapcsoljuk és megvárjuk, hogy nyitható legyen. Mikor kinyílik, akkor forgatjuk meg az üvegeket, majd visszazárjuk a kuktát és hagyjuk kihűlni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése