Hozzávalók:
- csöves tejes kukorica
- víz
- só
- cukor
Elkészítés:
A tejes
kukoricát a szokásos módon megfőzzük Ella kuktában Gőz - zöldség programon. Kihűtjük, majd szépen lemorzsoljuk.
A
lemorzsolt kukoricát kis üvegekbe rakjuk, jól megnyomkodjuk, hogy szorosan
legyenek, kitöltsék jól az üvegeket.
A vizet,
sóval, cukorral felforraljuk (2 l vízhez 3 dkg só és 6 dkg cukor).
1 cső
kukorica, kb. egy 370 ml-es üveget tölt meg. A forró lével öntsük tele a
megtöltött kis üvegeket. Csurig tölthetjük, a felesleg majd kiforr belőlük.
Zárjuk le
jó szorosan az üvegeket.
Hagyományos dunsztolás: Egy nagy
fazekat, amit a dunsztolásra használunk, béleljünk ki újságpapírral vagy tiszta
konyharuhával.
Állítsuk
bele az üvegeket, és töltsük fel a fazekat úgy vízzel, hogy a kis üvegeket
teljesen ellepje, sőt egy kicsit magasabbon legyen a víz, mint az üvegjeink.
Tegyük fel
forrni, és forrástól számítva 20 percig forraljuk. Mikor kész, óvatosan öntsünk
le a forró vízből, de szükség lesz még rá, tehát egy tálba öntsünk át annyit,
hogy az üvegeket ki tudjuk venni. Konyharuhával vagy edényfogó kesztyűvel
dolgozzunk, nehogy elégessük a kezeinket. Fordítsuk fejre az összes üveget,
vissza a fazékba. Öntsük vissza az előbb leöntött forró vizet, és így hagyjuk
teljesen kihűlni a kukorica konzervet.
Miután
kihűltek, kiszedjük a vízből, szárazra töröljük az üvegeket és mehetnek a
helyükre.
Befőzőautomatában: 100 fokon 20 perc - a többi megegyezik az előzőekben leírtakkal. A befőzőautomatába körülbelül olyan meleg vizet tegyünk, amilyenek az üvegek.
Ella kuktában: Kézi beállítás - 2 perc - a többi megegyezik az előzőekben leírtakkal.A kuktába körülbelül olyan meleg vizet tegyünk, amilyenek az üvegek. Amikor a kukta lejár, kikapcsoljuk és megvárjuk, hogy nyitható legyen. Mikor kinyílik, akkor forgatjuk meg az üvegeket, majd visszazárjuk a kuktát és hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése