Hozzávalók:
- 1 kg füge
- 1 ek ecet
- + főzéshez annyi víz, hogy ellepje a fügéket
Cukorsziruphoz:
- 1 kg cukor
- 5 dl víz
- vaníliás cukor
- 3-5 karika citrom
Elkészítés:
Egy
lábasban felforraljuk az ecetes vizet, ebben felfőzzük a fügéket.
A fügék
szárát vágjuk le, mert az nem fog megpuhulni.
A cukorból
és a vízből szirupot főzünk, és az ecetes vízből kiszedett fügéket most ebben
főzzük fel. Ízlés szerint ízesíthetjük a szirupot a citrommal és a vaníliával,
de ezek nélkül is finom lesz.
Letakarjuk,
és másnapig állni hagyjuk.
Másnap a
fügéket kiszedjük a szirupból, a szirupot újra felforraljuk, beleforgatjuk a
fügéket, és újra állni hagyjuk.
Harmadnap
ugyanezt ismételjük.
A
harmadszori felfőzés után üvegekbe tesszük a fügéket, a szirupot felfőzzük,
ráöntjük a fügékre, végül lezárhatjuk az üvegeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése