2019. szeptember 25., szerda

Zöld füge cukorban




Hozzávalók:
  • 1 kg füge
  • 1 ek ecet 
  • + főzéshez annyi víz, hogy ellepje a fügéket

Cukorsziruphoz:
  • 1 kg cukor
  • 5 dl víz
  • vaníliás cukor
  • 3-5 karika citrom

Elkészítés:





Egy lábasban felforraljuk az ecetes vizet, ebben felfőzzük a fügéket. 
A fügék szárát vágjuk le, mert az nem fog megpuhulni.





A cukorból és a vízből szirupot főzünk, és az ecetes vízből kiszedett fügéket most ebben főzzük fel. Ízlés szerint ízesíthetjük a szirupot a citrommal és a vaníliával, de ezek nélkül is finom lesz.






Letakarjuk, és másnapig állni hagyjuk.
Másnap a fügéket kiszedjük a szirupból, a szirupot újra felforraljuk, beleforgatjuk a fügéket, és újra állni hagyjuk.





Harmadnap ugyanezt ismételjük.
A harmadszori felfőzés után üvegekbe tesszük a fügéket, a szirupot felfőzzük, ráöntjük a fügékre, végül lezárhatjuk az üvegeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése