2020. november 16., hétfő

Paradicsomsaláta télire

 

Hozzávalók:

  • sárga vagy piros kemény húsú paradicsom
  • feketebors (őrölt)
  • 1 teáskanál apróra vágott friss bazsalikom
  • 1 fej lila hagyma
  • alaplé (fent van a recept)

Elkészítés:

A paradicsomokat alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd tetszés szerint felszeleteljük.

A hagymát megtisztítjuk, szeljük.

Tálba tesszük a paradicsomokat, rátesszük a hagymát, bazsalikomot. Borsozzuk ízlés szerint. Óvatosan összekeverjük.

Kicsi, egy adagos üvegekbe tesszük és felöntjük az alaplével.

90 fokon 30 percig dunsztoljuk.

Ha frissen szeretnénk fogyasztani, akkor annyi alaplevet öntönk rá, ami ellepi, és lefedve hűtőben érleljük min. 1 órát.

Megjegyzés: Hagymát bátran tegyetek többet hozzá. Nekem az epekövem miatt módjával szabad csak! Ez a sárga paradicsom, amiből én most készítettem savmentes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése