Hozzávalók:
- egészséges zeller zöldek
- 2 púpos teáskanál só(adalékmentes)
- 1/4-ed tk citromsav
- víz
- 550 ml-es üvegek
- megmaradt zellergumó is belekerülhet
Elkészítés:
A zeller
zöldjét jól megmossuk, leszárítjuk, és egyesével összekötözzük.
A gumót is
megtisztítjuk, megmossuk, daraboljuk. Nem kellett az egész a levesbe, így a
zöld mellé került.
Megtöltjük
az üveget. Rátesszük a sót és a citromsavat, majd felöntjük vízzel.
Lezárjuk az
üveget és 85 fokon 25 percig dunsztoljuk befőzőautomatában.
A befőzőautomatásba fehér tengeri só került.
2 üveghez Himalája só és Ellában dunsztoltam ki kézi beállításon 2 perc alatt. Mikor elengedte a gőzt a kukta, akkor vettem ki a kész zellereket.
Azért készítettem mindegyik edényben a dunsztolást, hogy össze tudjam hasonlítani majd, hogy mennyiben is különböznek egymástól.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése