2020. november 16., hétfő

Zeller zöld üvegben

 

Hozzávalók:

  • egészséges zeller zöldek
  • 2 púpos teáskanál só(adalékmentes)
  • 1/4-ed tk citromsav
  • víz
  • 550 ml-es üvegek
  • megmaradt zellergumó is belekerülhet

Elkészítés:

A zeller zöldjét jól megmossuk, leszárítjuk, és egyesével összekötözzük.

A gumót is megtisztítjuk, megmossuk, daraboljuk. Nem kellett az egész a levesbe, így a zöld mellé került.

Megtöltjük az üveget. Rátesszük a sót és a citromsavat, majd felöntjük vízzel.



Lezárjuk az üveget és 85 fokon 25 percig dunsztoljuk befőzőautomatában.

A befőzőautomatásba fehér tengeri só került.

2 üveghez Himalája só és Ellában dunsztoltam ki kézi beállításon 2 perc alatt. Mikor elengedte a gőzt a kukta, akkor vettem ki a kész zellereket.



Azért készítettem mindegyik edényben a dunsztolást, hogy össze tudjam hasonlítani majd, hogy mennyiben is különböznek egymástól.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése