2021. április 15., csütörtök

Krumpli mentés



Igaz nem befőzés, de a tartósításhoz sorolható a vákuumozásos eljárás is.

Ebben az időszakban már az "öreg" krumpli gyorsan csírázik, vagy épp megfonnyad, a szakszerű tárolás ellenére is.

Volt 2,5 kg sárga és 2,5 kg piros krumplim itthon. Fogtam és megpucoltam mindegyiket. Elég sok hibás volt közte, de zömét megmentettem.

A sárgából hasábokat készítettem, amit mosás után saláta centrifugában szárítottam és azonnal vákuumoztam. Egy kisebb és egy nagyobb adag lett belőle.

A piros krumpliból pedig készült karikára szelt főzelékhez, kocka paprikás vagy petrezselymes krumplihoz, és mini kockák krumplis tésztához.



Hűtőben így hetekig eláll és nem fog elszíneződni, megbarnulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése