Hozzávalók:
1.5 kg
befőző paradicsom
4 nagy fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 teáskanál
bazsalikom
1 teáskanál
oregánó
0.5
mokkáskanál kakukkfű
3
mokkáskanál konyhasó
5 kisebb
babérlevél
3 ek. zsír
Elkészítés:
A feldarabolt paradicsomot,
a pépesített hagymákat és az aprított friss fűszereket, a babérlevelek kivételével
Ellába tettem, összekevertem.
Kézi beállításon Gőz- Zöldség programon megfőztem.
Mikor a kukta nyitható lett,
átpasszíroztam a fűszeres paradicsomot.
Visszatettem az edénybe, hozzáadtam a zsírt, sót
és a babérleveleket.
(a baloldali kuktában a maradék paradicsomot sűrítem)
Mikor kellő sűrű lett, kivettem a babérleveleket és botmixerrel krémesítettem kicsit,
majd tisztára mosott üvegekbe töltöttem a kész pizzaszószt.
Üvegeket lezártam és most száraz dunszt helyett a lecsókkal kidunsztoltam 85 fokon 25 percig a befőzőautomatában.
Címkézés
után mehetnek a polcra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése