2023. október 1., vasárnap

Lila káposztasaláta télire

 

Hozzávalók:

  • 2,5 kg káposzta lila és fehér együtt
  • 2,5 kg hagyma,
  • 25 dkg cukor,
  • 10 dkg só
  • 5 dl 10%-os ecet
  • bors
  • kömény

Elkészítés:

A káposztát legyaluljuk, a hagymát vékony karikára szeljük. Rászórjuk a fűszereket, cukrot, sót és ecetet is hozzáadjuk. Jól összekeverjük a savanyúságunknak valókat.






Addig hagyjuk állni, amíg jól kiengedi a káposzta, hagyma a levét. Néha megkeverjük.

Mikor kellő levet engedett, üvegekbe töltjük, nem kell túl szorosan. A maradék levet elosztjuk az üvegekre. Lezárjuk a megtöltött üvegeket, befőzőautomatába rakjuk. 

85 fokon 25 percig dunsztoljuk. Mikor az automata lejárt, azonnal kiszedjük a kész savanyúságot és mehet a polcra. Én fel szoktam szépen címkézni, de aki nem sok mindent tesz el évente annak nem muszáj, mert látható, hogy mi van az üvegben.

Most 3/4-ed adagot készítettem, mert annyihoz való hagymám volt itthon. Arányosan csökkentettem a hozzávalókat!

SOHA SEMMIHEZ NEM HASZNÁLOK TARTÓSÍTÓSZEREKET!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése