Hozzávalók:
- 2,5 kg káposzta lila és fehér együtt
- 2,5 kg hagyma,
- 25 dkg cukor,
- 10 dkg só
- 5 dl 10%-os ecet
- bors
- kömény
Elkészítés:
A káposztát
legyaluljuk, a hagymát vékony karikára szeljük. Rászórjuk a fűszereket, cukrot,
sót és ecetet is hozzáadjuk. Jól összekeverjük a savanyúságunknak valókat.
Addig hagyjuk
állni, amíg jól kiengedi a káposzta, hagyma a levét. Néha megkeverjük.
Mikor kellő levet engedett, üvegekbe töltjük, nem kell túl szorosan. A maradék levet elosztjuk az üvegekre. Lezárjuk a megtöltött üvegeket, befőzőautomatába rakjuk.
85 fokon 25 percig dunsztoljuk. Mikor az automata lejárt, azonnal kiszedjük a
kész savanyúságot és mehet a polcra. Én fel szoktam szépen címkézni, de aki nem
sok mindent tesz el évente annak nem muszáj, mert látható, hogy mi van az
üvegben.
Most 3/4-ed
adagot készítettem, mert annyihoz való hagymám volt itthon. Arányosan
csökkentettem a hozzávalókat!
SOHA SEMMIHEZ
NEM HASZNÁLOK TARTÓSÍTÓSZEREKET!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése