2023. október 1., vasárnap

Rostos fügeivólé

Hozzávalók:

  • érett füge
  • citrom – literenként 2 db
  • víz- ugyanannyi, mint a fügelé
  • cukor opcionális – literenként 1-2 ek
  • kókuszaroma

Elkészítés:

A fügét lassú présen kipréseljük. A citromot megpucoljuk és azt is a lassú présbe tesszük.

Megmérjük a kinyert sűrű levet.

Minden liter fügeléhez teszünk 1 liter vizet, 2 ek. cukrot.


Felforraljuk a levünket. A keletkező habot leszedjük. Mikor nem lesz több hab, hozzáadjuk az aromát és 2-3 percig még forraljuk.

Tisztára mosott üvegekbe töltjük. Lezárjuk az üvegeket.

Befőzőautomatába tesszük és 80 fokon 20 percig dunsztoljuk.

Dunsztolás után felcímkézzük és mehet a polcra.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése