Hozzávalók:
- érett füge
- citrom – literenként 2 db
- víz- ugyanannyi, mint a fügelé
- cukor opcionális – literenként 1-2 ek
- kókuszaroma
Elkészítés:
A fügét lassú présen kipréseljük. A citromot megpucoljuk és azt is a lassú présbe
tesszük.
Megmérjük a
kinyert sűrű levet.
Minden liter
fügeléhez teszünk 1 liter vizet, 2 ek. cukrot.
Felforraljuk
a levünket. A keletkező habot leszedjük. Mikor nem lesz több hab, hozzáadjuk az
aromát és 2-3 percig még forraljuk.
Tisztára mosott
üvegekbe töltjük. Lezárjuk az üvegeket.
Befőzőautomatába
tesszük és 80 fokon 20 percig dunsztoljuk.
Dunsztolás
után felcímkézzük és mehet a polcra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése